Вітаю Вас Гість!
Четвер, 28.03.2024, 21:26
Головна | Реєстрація | Вхід | RSS

Меню сайту

Категорії розділу

РДА [764]
Новобузька райдержадміністрація
ОДА [159]
Облдержадміністрація

ДПА у Миколаївські

Президент України

ВРУ

Дозвільний центр

Гаряча лінія

Пошук

Погода

ДРВ

Миколаївська ОДА

Міжрегіонбуд

Аграрна біржа

Головдержслужба

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Каталог статей

Головна » Статті » Новини » ОДА

курортний сезон почнеться вже в квітні з фестивалю.

Курортний сезон почнеться вже в квітні з фестивалю «Літо починається в Коблево»

     

3 квітня голова облдержадміністрації Вадим Меріков провів нараду з представниками структурних підрозділів, правоохоронних органів і підприємцями, під час якої поставив низку завдань для того, щоб комплексно підготувати зону відпочинку Коблево до літнього оздоровчо-туристичного сезону.

«У нас в країні йдуть зміни, реформи, ми на шляху децентралізації влади. Економічний пакет децентралізації прийнятий, і вже є позитивні результати. Цього року, за підсумками 3 місяців, до бюджету надійшло більше коштів порівняно з 2014 роком. До місцевих бюджетів надійшло 1 мільйон  740 тисяч грн. Я впевнений, що бюджет, запланований сільською радою, а це збір понад 5,5 мільйонів гривень, буде перевиконано. Порядок і в селі, і в зоні відпочинку можна навести самостійно, не чекаючи ні від кого жодних вказівок, субвенцій», – зазначив Вадим Меріков.

Він акцентував увагу, що лад можуть навести саме представники місцевої влади та підприємці, які справно платять податки.

«Закликаю навести лад. Ми не повинні мати 48% наповнюваності наших туристичних баз відпочинку. Причина проста: подивіться, який рівень сервісу, які вулиці, скільки сміття, в якому стані земля », – сказав керівник області.

Примітно, що вже за традицією Коблевський сільський голова Володимир Панич  знову у відпустці. Нагадаємо, що минулого року сільський голова також був у відпустці або на лікарняному саме на час підготовки та проведення літнього сезону. Таким чином він просто самоусувається від усіх існуючих проблем.

Оксана Янішевська для того, щоб всі учасники наради мали змогу побачити реальну картину, показала фотографії, які були зроблені в 2014 році і вже в цьому. Вона зазначила, що більшість доручень, які були дані Коблевській сільській раді і контролюючим органам в 2014 році, не були виконані. А це і благоустрій, і прибирання зони відпочинку, і несанкціонована парковка.

«Всі заходи, які були зроблені на початку сезону, до його завершення вже не діяли», – зазначила вона.

Її підтримала і голова Федерації асоціацій малого та середнього бізнесу Олена Герасимчук, яка зазначила, що більшість доручень просто саботувалися як Коблевськім сільським головою, так і правоохоронцями. Як приклад привела проведення рейдів, на час яких всі торгові точки закривалися.

 Заступник начальника УМВС України в Миколаївській області Валерій Коба запевнив, що всі питання з боку правоохоронних органів будуть відпрацьовані. Він упевнений, що проблему незаконних МАФів, несанкціонованої торгівлі, невивезення ТПВ можна присікти і не допустити під час літнього сезону. Він запевнив, що всі недоліки з боку міліції будуть усунені.

Як з'ясувалося в ході наради, вже 2 рік поспіль Коблевська сільська рада не може закінчити інвентаризацію 77 га землі рекреаційного призначення. Тому Вадим Меріков доручив першому заступнику начальника Головного управління Держземагентства у Миколаївській області Олексію Радіку закінчити інвентаризацію до 31 травня.

Здійняли і питання зміни цільового призначення пляжної території, з лісогосподарської – в категорію земель рекреаційного значення. За словами голови райдержадміністрації Володимира Трибухи, було створено корупційну схему для відмивання грошей в Коблево. А саме: фірмі «ААС» з лісового господарства було передано в оренду на 49 років 8,7 га землі, податок не платить, договір не виконує, прибирання пляжу не проводиться, навіси, туалети, душові кабінки не будуються. Крім будівництва малих і великих споруд та передачі землі в оренду, нічого немає. При цьому ДП «Очаківське ЛМГ» отримало тільки 21 тис. гривень від орендаря. Володимир Трибуха запропонував розірвати договір оренди.

За словами заступника начальника Миколаївського обласного управління лісового та мисливського господарства Анатолія Гурко, ДП «Очаківське ЛМГ» вже направляла лист фірмі «АСС» з рішенням про розірвання договору оренди в односторонньому порядку. Але фірма не погодилася з цим рішенням і висунула умову – відшкодувати збитки в сумі 5 мільйонів гривень. «Очаківське ЛМГ» звернулося до Березанської прокуратури з клопотанням про те, щоб прокуратура виступила позивачем у цій справі, оскільки у «Очаківського ЛМГ» немає коштів для оплати судових витрат. Але поки позов фірмі «ААС» не пред'явлено. Анатолій Гурко зазначив, що обласне управління лісового та мисливського господарства готове відповідно до законодавства передати цю ділянку і змінити її цільове призначення з лісогосподарського в категорію земель рекреаційного значення.

Вадим Меріков сказав, що підготує звернення на ім'я прокурора області з ситуації, що склалася.

Оксана Янішевська розповіла, що вже 22 квітня відбудеться обласна акція «Літо починається в Коблево», в рамках якої відбудеться низка заходів, в тому числі прибирання Тилігульського лиману і прес-тур для журналістів.

У свою чергу Олена Герасимчук зазначила, що це перший захід із залучення внутрішнього туриста, саме на це категорію відпочиваючих ставлять сьогодні підприємці. За її словами, підприємцями розроблено програму заходів, з яких 7 – міжнародного рівня, 6 – всеукраїнського, 12 – обласного. Вона розповіла, що підприємці ухвалили рішення збільшити термін курортного сезону, і вже цього року він відкриється 22-24 квітня і триватиме до кінця вересня. А ось, як він пройде, залежить від якості та оперативності виконання поставлених завдань.

Категорія: ОДА | Додав: nbgrda (07.04.2015)
Переглядів: 485 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: